Parkolás Siófokon, a Balaton-part legnagyobb városában

2024. 02. 03. 2024. 02. 03.
Parkolás Siófokon, a Balaton-part legnagyobb városában

Siófok, a Balaton-part legnagyobb városa, Magyarország egyik legnépszerűbb üdülőhelye. A város gazdag történelmi és kulturális örökséggel büszkélkedik. Hadd mutassunk be néhány kiemelkedő látnivalót:

  1. Rózsakert: A Rózsakert közvetlenül a Balaton partján terül el. Színes virágágyások, óriás platánok és rózsabokrok teszik különlegessé. Itt található szobrok között megtaláljuk Szekrényessy Kálmán (A Balaton első átúszója), Balatoni sellő és Karinthy Frigyes alkotásait. Innen indul minden évben a híres Balaton-átúszás.
  2. Ásványmúzeum: Siófok központjában található Magyarország legnagyobb és legszebb magán ásványgyűjteménye. Az államilag védett gyűjteményben mintegy 3000 ásványt tekinthetnek meg a látogatók. A gyűjtemény a Kárpát-medence történelmi bányahelyeiben talált ásványokra koncentrál, különös tekintettel az erdélyi bányavidék ritkaságaira.
  3. Víztorony: A város területén található víztorony emlékeztet a múlt időkre és remek kilátást nyújt a környékre.
  4. Sarlós Boldogasszony Plébániatemplom: Egy gyönyörű templom, amely épített örökségünk része.

Siófok könnyen megközelíthető Budapestről az M7-es autópályán, valamint vasúti csomópontként is fogadja a személy és teherforgalmat. Vízi úton az északi parttal is összeköttetésben van. A város területén repülőtér is működik. Siófok mind a turisták, mind a helyiek számára vonzó úti cél. 🌞🏖️

Parkolás Siófokon

Siófok városában a parkolásnak különböző lehetőségei vannak, és fontos tájékozódni a fizetős és ingyenes zónák között. 2024-ban a következő parkolási díjak és zónák érvényesek:

  1. Kiemelt díjövezet: Ebben a zónában a parkolás 600 HUF/óra a főszezonban (május 15-től szeptember 15-ig). A főszezonon kívül az óradíj 360 HUF.
  2. I. díjövezet: Itt a parkolás 480 HUF/óra a főszezonban, míg szezonon kívül 360 HUF/óra.
  3. II. díjövezet: A parkolás ebben a zónában a főszezonban 360 HUF/óra, míg szezonon kívül 200 HUF/óra.

Ezen övezetekben található parkolókban készpénzzel vagy mobiltelefonnal is fizethetünk. Érdemes figyelni az egyirányú utcákra és a parkolók megközelítésére. Néhány kiemelt parkolási hely:

  • Fő utca: A Víztorony és a Széchenyi utca közötti szakasz I. díjövezetben található.
  • Siófok vasútállomás parkolás: A Kálmán Imre sétány I. díjövezetben található.
  • Kele utca: A Víztorony és a Budai Nagy Antal utca közötti szakasz I. díjövezetben található.

Az ingyenes parkolási lehetőségek közé tartozik a Baross híd parkoló és a Vásárcsarnok előtti murvás parkoló.